Съвети за избор на чанта

624-400-moda

 

Чантата е способна да подобри цялостния ви имидж или да го съсипе. Тя трябва да е съобразена не само с облеклото ви, но и с повода, за който я използвате. Ако сте на среща с приятели може да сложите по-спортен модел, с атрактивен ярък нюанс, но когато сте в работна обстановка сте длъжни да заложите на аксесоар с класическа форма и цвят. Не подценявайте избора на правилна чанта, тъй като грешката ще ви коства разрушаване на цялата визия и създаване на лошо впечатление в очите на околните.

Също както страхотен чифт дънки, чанта трябва да пасва на структурата на тялото ви. Формата и не трябва да съвпада с формата на фигурата ви, напротив. Тя трябва да е нейна противоположност. Например, ако сте със слаб и висок силует изберете обемиста чанта. Не се стеснявайте да пробвате как ви стой съответният аксесоар пред огледалото в магазина. Наблюдавайте се толкова дълго, колкото ви е необходимo за да прецените дали това е точният модел. Ако дори за миг почувствате неудобство, не се колебайте да се откажете. Чантите с класически форми и цветове са тези, които няма да се налага да сменяте всеки сезон. Те ще бъдат актуални завинаги.

Правете разлика между фалшификати и реплики. Първите са точно копие на оригиналите, но най-често са със сбъркани лога и са произведени в Китай. Освен това са незаконни. Репликите са имитации, които най-често са вдъхновени от оригинала и не претендират за автентичност. Покупката на фалшификат може и да ви изглежда примамлива оферта, тъй като е много по-евтино, но същевременно притежава дизайнерски етикет. Това обаче съвсем не е така, първо защото косвено подпомагате престъпния свят и второ, защото може да се окаже опасна за здравето ви. Ако се чудите как да различите истинско от копие, погледнете цената. Не е възможно оригинална чанта на Луис Витон да струва само 50лв. нали?

Повечето модни къщи поддържат собствени уебсайтове, където презентират всички свои продукти. Посетете страницата на любимата си марка, разгледайте предложените чанти, харесайте си модел и ако цената му отговаря на вашите финансови възможности, не чакайте и се сдобийте с мечтания аксесоар. Ако е по-скъпа, отколкото можете да си позволите, не се отчайвайте. Световните марки разполагат и с аутлет магазини, които предлагат артикули на много по-изгодна стойност. Също така съществуват специализирани сайтове, който предлагат легитимирани дизайнерски чанти на разумни цени.

След като вече сте наясно с разликата между фалшификати и реплики, сигурно сте заинтересовани да разберете какви са последните модни тенденции. Трябва да знаете, че тези дизайнерски чанти, които са си заслужили статуса “задължително трябва да имам” не излизат никак евтино. За сметка на това обаче те са дългосрочна инвестиция, която ще ви се издължи многократно. Модата е цикъл, който се повтаря и качествената, маркова чанта отново ще е актуална след няколко години.

Сподели с приятели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *