Дамски дънки
Дамски дънки
Мъжки дънки
Мъжки дънки

Дънки

Дънки

Дънките са най-универсалното и удобно облекло днес, подходящо както за мъже, така и за жени, за всички възрасти и за почти всеки повод сред неофициалните.  

Днес дънки носи всеки човек - било то на работа или разходна, у дома или с приятели, те носят комфорт и сигурност в ежедневието, като същевременно могат да ви предложат и много стил. С изработването на дънките предназначението име  било на работно облекло, след това стават любиме дрехи за хипитата, докато се стига до нашето съвремие, където модата ги издига в култ. За спортно-елегантния и по-неглиже стил те са задължителен елемент. Днес можете да ги носите с всякакви дрехи от горната част на облеклото – тениска, потник, блуза, риза, че дори и сако. Същото разнообразие от възможности важи и за обувките, с които дънките се съчетават. Това са маратонки, мокасини, официални обувки за мъжете или пък сандали, боти, ботуши, официални или всекидневни обувки за жените. Определено става ясно, че универсалността и приложимостта на дънките няма граници. Днес към елегантния стил дори се смята облекло, което съчетава дънки с риза и само, а това важи и за мъже, и за жени и си е истинска класика. Днес дънките освен в класическия си син цвят се предлагат и в огромно разнообразие от цветове, за да може всеки да избира модел според вкуса си. Освен естествената красота на дънките и начина, по който той елегантно подчертават особено женските форми, дънките притежават и качеството на чиста практичност.

Тъй като са измислени като работно облекло, те са удивително удобни и като материя, и като дизайн. А като заговорихме за материя...дънковият плат е един от най-здравите в света на облеклата. Можете да ги носите с години и те пак ще запазят своите качества, а в повечето случаи няма и да им лечи, че са модел от минал моден сезон.